Over Dirk-Jan Walstra

De professionele loopbaan van Dirk-Jan Walstra begon in 1996 bij Delft Hydraulics, een voorloper van Deltares. In de loop van meer dan twee decennia heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van kustmorfodynamica. Zijn rollen omvatten zowel advies- als onderzoeksaspecten in tal van Nederlandse en internationale kustprojecten.

Opvallend zijn de diverse nearshore nourishment projecten waarbij hij betrokken is geweest, verspreid over regio's in Nederland en daarbuiten. De focus van Dirk-Jan lag op het ontrafelen van de fijne kneepjes van cross-shore morfologie binnen deze gebieden, in het bijzonder het onderzoeken van de dynamiek van kustprofielen en zandbanken. Zijn uitgebreide onderzoek naar deze onderwerpen vormde de basis van zijn promotieonderzoek.

Een van Dirk-Jan's belangrijke rollen was binnen het Mississippi Coastal Improvement Program, een ondersteuningsinitiatief in de nasleep van orkaan Katrina in de Verenigde Staten. Zijn betrokkenheid onderstreepte zijn toewijding aan het aanpakken van kritieke kustuitdagingen.
Dirk Jan Walstra studeerde in 1994 af als burgerlijk ingenieur (Msc.) aan de Technische Universiteit Delft. Daarna werkte hij twee jaar voor CSIR in Zuid-Afrika en voerde hij adviesprojecten uit op het gebied van kustbeheer, zandsuppleties voor de diamantmijnindustrie in Namibië en havenuitbreidingen in Zuid-Afrika, Mozambique en het Midden-Oosten.

In 2014 werd hij afdelingsmanager van de afdeling Toegepaste Morfologie, onderdeel van de eenheid Zee- en Kustsystemen bij Deltares. Sinds 2005 heeft hij ook een onderzoeksassessoraat aan de Technische Universiteit Delft en is hij gastdocent aan de Universiteit Utrecht (sinds 2004) en Universiteit Twente (sinds 2008). In 2019 werd Dirk-Jan lid van het Management Team van Deltares als Director Hydraulic Engineering.

Momenteel is Dirk-Jan Walstra directeur van Deltares.

Klik hier voor Google Scholar Citations

Deze pagina delen.