Over Doris Vertegaal
Doris Vertegaal is promovendus en werkt aan het onderwerp klimaat en impactattributie van samengestelde extremen. Ze wordt begeleid door prof. dr. Bart van den Hurk, dr. Sanne Muis en dr. Anaïs Couasnon. In haar onderzoek probeert ze mondiaal relevante attributiemethoden en gegevens toe te passen op een lokale cases in de kustregio van Mozambique. Haar werk richt zich op het toeschrijven van zowel fysieke als sociaal-economische oorzaken van samengestelde overstromingen die worden veroorzaakt door tropische cyclonen. Deze interdisciplinaire aanpak streeft ernaar het inzicht in de klimaateffecten te vergroten, met als doel de risicobeoordelingen voor samengesteld extreem weer te verbeteren en de veiligheid en bewoonbaarheid van kustgebieden te waarborgen.
Eerder werkte ze sinds voor de denk-en-doe-tank Clim-Eat, die sinds januari 2022 een brug wil slaan tussen wetenschap en beleid op het gebied van klimaat en voedsel in Utrecht. Voordat ze bij Clim-Eat kwam, werkte Doris voor het CGIAR Research Program on Climate Change, Agriculture and Food Security (CCAFS), waar ze verschillende evenementen organiseerde om het bewustzijn te vergroten over de betrokkenheid van jongeren bij klimaatadaptatie voor voedselsystemen. Voor haar activiteiten bij CCAFS is Doris in januari 2022 bekroond als een van de drie Young Environment Ambassadors van de BESTSELLER Foundation.
Ze heeft een bachelordiploma in Milieuwetenschappen en een masterdiploma in Klimaatstudies van Wageningen University & Research met een specialisatie in biogeochemische cycli en het fysische klimaatsysteem. Tijdens haar studie deed ze een minor atmosfeer-oceaaninteracties aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver, Canada, en liep ze stage bij GEOMAR Helmholtz Center for Ocean Research in Kiel, Duitsland.
Buiten Deltares kun je haar vinden bij het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM), bij Vrije Universiteit Amsterdam.
Projecten
EU project COMPASS
“Compound extremes attribution of climate change: towards an operational service”