Over Eline Boelee

Dr. Eline Boelee is een allround interdisciplinaire wetenschapper op het gebied van de onderlinge verbanden tussen water, gezondheid en ecosystemen, met dertig jaar ervaring in onderzoek voor ontwikkeling. Ze is gepassioneerd over het verbinden van een breed scala aan actoren en disciplines om gezamenlijk op wetenschap gebaseerde antwoorden op wereldwijde uitdagingen te ontwikkelen, waarbij water centraal staat en gezondheid het ultieme ontwikkelingsresultaat is.

Dr. Boelee richt zich op de gezondheidseffecten van de ontwikkeling van waterbronnen. Dit omvat de effecten van agrarisch, huishoudelijk en stedelijk watergebruik en -beheer, overstromingen, kustgebieden en stedelijke blauwgroene ruimten; ecologie en milieubeheersing van watergerelateerde ziekten; EcoHealth- en One Health-benaderingen; waterdiensten voor meervoudig gebruik en koppelingen naar drinkwatervoorziening en sanitaire voorzieningen; de water-energie-voedsel-nexus; waterkwaliteit; en ecosysteemdiensten in agro-ecologische landschappen. Ze omarmt een inclusieve benadering, rekening houdend met de kwetsbaarheid van specifieke leeftijds- en geslachtsgroepen die te maken hebben met milieu-uitdagingen en de gevolgen van klimaatverandering.

Ze heeft als professional in Sri Lanka, Ethiopië en Marokko gewoond, met aanvullende wetenschappelijke onderzoekservaring ter plaatse in Azerbeidzjan, Burkina Faso, Ivoorkust, Egypte, Kenia, Mozambique, Pakistan, Senegal, Portugal, Rwanda en Oeganda. Dr. Boelee heeft vele internationale multidisciplinaire onderzoeksprojecten geleid over verbeterde planning en beheer van de ontwikkeling van waterbronnen om de gezondheid en ecologische duurzaamheid te verbeteren. Ze is ook parttime universitair docent, academisch begeleider en reviewer.

link ORCID.

Werkervaring

 1. Deltares

  Expert advisor Water & Health

  2021 - present
 2. Deltares

  Senior advisor/researcher Water, Environment & Health

  2017 - 2020
 3. Water Health

  Principal scientist/owner

  2012 - 2016
 4. International Water Management Institute

  senior researcher water and health

  2006 - 2011
 5. International Water Management Institute

  researcher water and health

  2002 - 2005
 6. International Water Management Institute

  post-doctoral scientist/associate expert water and health

  1999 - 2001
 7. KLV Loopbaancentrum

  assistant-researcher

  1998 - 1999
 8. Wageningen University

  PhD student

  1997 - 1999
 9. Leiden University

  scientific researcher

  1994 - 1997

Deze pagina delen.