Over Floris Boogaard

Floris Boogaard is gepromoveerd aan de TU Delft op het gebied van ‘regenwaterkwaliteit en internationale klimaatadaptatie’. Hij is momenteel consultant bij Deltares, onderzoeker bij het Global Center on Adaptation en lector Ruimtelijke Transformaties - Water bij het Kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool Groningen. Onderzoeksfocus: (inter)nationale klimaatadaptatie in de praktijk, mappen en monitoren van klimaatadaptatie en klimaatactie met climatescan en climatecafés.

"Voor mij is internationale kennisuitwisseling omtrent klimaatadaptatie de rode draad in mijn werk. Met projecten en netwerk over de hele wereld help ik mee met diverse uitdagingen omtrent bescherming tegen overstromingen van kust- en rivieren, grondwater, watervoorziening, waterbeheer, groene (natuurgebaseerde) infrastructuur, inclusief kosten en baten analyses en adaptieve planning. Door de link met onderwijs werk ik mee aan opleiding van nieuwe professionals, gedragsverandering en kennisuitwisseling van innovaties met behulp van proeftuinen."

Floris kreeg de naam ‘flood fighter’ als uitvinder van full scale testen waar hele klimaatadaptieve voorzieningen onder water worden gezet. Hij voert dit door de hele wereld uit om te testen of klimaatmaatregelen aan de ambities van stakeholders voldoen.

heeft de klimaatadaptatieprijs ‘de peilstok’ gewonnen in 2014 en werd genomineerd voor ingenieurs van het jaar en lector van het jaar in 2011 en 2021. Floris heeft door participatieve tools als www.climatescan.org (meer dan 12000 Best Management Practices in kaart) en www.climatecafe.nl (meer dan 50 climatecafés over de hele wereld) een groot netwerk van enthousiaste mensen die klimaatadaptatie actief op de kaart zetten.

Publicaties
https://research.hanze.nl/nl/persons/floris-boogaard
https://www.researchgate.net/p...;
https://orcid.org/0000-0002-1434-4838
https://scholar.google.com/cit...

Werkervaring

  1. GCA

    onderzoeker

    2018 - heden
  2. Hanzehogeschool Groningen

    Lector

    2012 - heden

Deze pagina delen.