Over Geert Prinsen

De heer Prinsen is ingenieur in technische wiskunde en heeft 30 jaar professionele ervaring in hydrologie, waterbouwkunde en waterbeheer. Hij implementeerde en paste het rekenraamwerk toe in vele onderzoeken naar waterbeheer in binnen- en buitenland. In Nederland is hij momenteel betrokken bij het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium (NHI) en Deltamodelprojecten en de beleidsanalysestudie voor het Deltaprogramma Zoetwater.

Hij is verantwoordelijk voor de Rainfall-Runoff module en Real Time Control module van de SOBEK 2 Suite en de D-Hydrology module (lumped en distributed concepts) en de D-Real Time Control module van de Delft3D FM Suite, de opvolger van SOBEK.

In het buitenland is hij momenteel betrokken bij de Upper Citarum Basin Flood Management-studie en de Jakarta Flood Management Strategy-studie in Indonesië. Hij heeft uitgebreide ervaring in Aziatische landen als Indonesië, Singapore, Taiwan, China, Hong Kong en Pakistan. In Indonesië was hij resident oppervlaktewatersysteemanalist in het JWRMS-project over waterbeheer in het grotere omgeving van Jakarta. Hij nam deel aan veenhydrologieprojecten op Sumatra en Kalimantan, en aan de overstromingsbeheerprojecten FHM2, S3I en FMIS in Jakarta. Hij nam deel aan masterplanstudies voor stedelijke afwatering in Sao Paulo (Brazilië), Hong Kong (Yuen Long en North District), en in Singapore was hij verantwoordelijk voor regenafvoer en hydraulische modellering van het Marina Reservoir-systeem en het Punggol-Serangoon-reservoirsysteem . In Taiwan was hij betrokken bij zowel waterplanning als overstromingsonderzoeken voor de stroomgebieden van Kaoping en Tanshui. In Pakistan heeft hij bijgedragen aan het Flood Early Warning System (FEWS) en onderliggende modellen voor de rivier de Indus en de zijrivieren Jhelum, Chenab, Ravi en Sutlej. Hij nam deel aan onderzoeken naar waterbeheer en overstromingen in andere landen als Suriname, Colombia, Trinidad, Rusland, Roemenië, Turkije, Libanon, Jordanië, Israël, Palestina, Griekenland en Spanje.

Deze pagina delen.