Over Guilherme Emidio Horta Nogueira

Guilherme is een hydrogeoloog uit Brazilië met een uitgebreide internationale achtergrond en opleiding. Zijn expertise strekt zich uit van traditionele hydrogeologie, veldexperimenten en geografische informatiesystemen tot gegevensgestuurde analyses en geïntegreerde numerieke modellering van hydrologische systemen.

Hij heeft een gezamenlijke MSc graad in Groundwater and Global Changes - Impacts and Adaptations (https://www.groundwatermaster....), en een PhD graad (Magna Cum Laude) in Natuurwetenschappen van de Universiteit van Bayreuth, met focus op grondwater - oppervlaktewater interacties en biogeochemische processen rond riviercorridors. Tijdens zijn studie en werk was hij betrokken bij projecten in onder andere Brazilië, Duitsland, Mozambique, Portugal en Nederland.

Naast zijn werk bij de afdeling Grondwaterbeheer van Deltares, neemt hij deel aan en ondersteunt hij verschillende watergerelateerde projecten, van waterrisicobeoordeling tot numerieke modellering voor het veiligstellen van zoetwaterbronnen in kwetsbare gebieden zoals dichtbevolkte gebieden, kustzones en kleine eilanden. Hij neemt actief deel aan onderzoeks- en adviesprojecten voor overheids- en particuliere klanten in binnen- en buitenland.

Naast zijn hoofdactiviteiten is hij ook geïnteresseerd in MAR-projecten, natuuroplossingen, integraal waterbeheer en andere projecten op het gebied van water en milieu.

Deze pagina delen.