Over Ivo Pothof

Ivo Pothof (PhD, MSc, 1972) beheert momenteel de portefeuille van Deltares op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. In deze rol signaleert hij innovaties en initieert hij nieuwe strategische projecten op het gebied van geothermie, getijdenenergie en het slim aansturen van energie-infrastructuur.

Daarnaast is hij lid van de Wetenschappelijke Raad van Deltares. De heer Pothof heeft een achtergrond als specialist industriële hydrodynamica bij Deltares. Bij Delft Hydraulics (nu Deltares) in 1997, werd hij specialist in tijdsafhankelijke vloeistoffen, optimale controle van pijpleidingsystemen en lucht-waterleidingstromen. Zijn proefschrift over lucht-waterstromingen in aflopende leidingen is direct toepasbaar op (afval)water, koelwater en waterkrachtinstallaties.

Hij heeft gewerkt aan innovatieve oplossingen voor de watersector in binnen- en buitenland, zoals de toepassing van booster gemalen in de stedelijke riolering van Amsterdam. Hij heeft ervaring met het ontwikkelen van numerieke algoritmen voor vloeistoftransiënten (WANDA-software), het in bedrijf stellen van brandbestrijdingssystemen, veldmetingen en het oplossen van problemen bij chemische fabrieken. Hij heeft richtlijnen geschreven over tijdsafhankelijke vloeistoffen in de Nederlandse norm NEN 3650 – 2006: Eisen aan leidingsystemen. De heer Pothof is lid van de Technische Commissie van de Pressure Surges Conference Series en is verbonden aan de Technische Universiteit Delft, afdeling Sanitary Engineering.

Hij heeft opleidingservaring als docent bij Deltares Academy (Hydrodynamica in Leidingsystemen) en als gastdocent aan de Technische Universiteit Delft en UNESCO-IHE. Hij heeft gepubliceerd in verschillende peer-reviewed tijdschriften en tal van conferentieverslagen. Hij studeerde in 1995 af in Systeem- en Regeltheorie aan de Universiteit Twente, faculteit Technische Wiskunde.


Google Scholar Citations.

Werkervaring

 1. Delft University of Technology, Sanitary Engineering

  Research staff member multiphase fluid dynamics.

  2011 - present
 2. Deltares

  Deltares (formerly WL | Delft Hydraulics), specialist Industrial Hydrodynamics

  1997 - present
 3. Infram BV

  Consultant mathematical modeling.

  1995 - 1997

Deze pagina delen.