Over Jacco Groeneweg

Dr. J. Groeneweg heeft 25 jaar ervaring op het gebied van golfmodellering en waterbouwkunde. De ervaring is gebaseerd op onderzoeks-, advies- en onderwijsactiviteiten.

Tijdens zijn promotieonderzoek onderzocht Groeneweg de mechanismen die betrokken zijn bij de interactie tussen golven en stromingen. Groeneweg participeerde de eerste jaren bij Deltares (voorheen WL | Delft Hydraulics) als projectleider en teamlid in onderzoeks- en adviesprojecten, voornamelijk gericht op de doorontwikkeling van het spectrale golfmodel SWAN en van het Boussinesq-type golfmodel TRITON dat is ontwikkeld en gebruikt in consultancy projecten bij Deltares. De resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd en gepresenteerd op verschillende nationale en internationale conferenties en workshops en in internationale wetenschappelijke tijdschriften en werkzaamheden.

Momenteel is Groeneweg hoofdonderzoeker en projectleider van een aantal veelomvattende, grootschalige projecten, de meeste in opdracht van Nederlandse overheidsinstanties en lid van verschillende toetsingscommissies.

Deze pagina delen.