Over Qinghua Ye

Dr. Ye, Qinghua heeft uitgebreid ervaring op het gebied van sedimenttransport, -morfologie en numerieke modellering, inclusief modellering gebaseerd op fysische processen, numerieke methoden en bijbehorende solvers, high performance computing (HPC). Hij heeft recentelijk gewerkt aan projecten over Building with Nature, waar hij een geïntegreerde tool ontwikkelde die rekening houdt met de interactie van wind, oppervlaktewater, vegetatie, golven, sedimenttransport en grondwater voor wetland systemen.

Hij is ook een van de ontwikkelaars van de wereldwijd toonaangevende 3D/2D-modelleringssuite, Delft3D, voor integrale wateroplossingen. Zijn promotieonderzoek richtte zich op een geïntegreerd geomorfologisch modelsysteem om het effect van veranderingen in ecologie/biologie op de geomorfologie in kwelders en wetlands te bestuderen.

Na het behalen van een Master in kustwaterbouwkunde en sedimenttransport, heeft hij gewerkt hij bij het gerenommeerde Nanjing Hydraulic Research Institute te China. In 2012 voltooide dr. Ye zijn PhD in Civiele Technologie en Geowetenschappen aan de Technische Universiteit Delft en UNESCO-IHE.

Naast tal van technische rapporten, waarin de resultaten van de verschillende betrokken projecten worden weergegeven, is dr. Ye auteur en/of co-auteur van vele artikelen over genoemde onderwerpen op internationale conferenties en in technische tijdschriften.

Als vertegenwoordiger van China is dr. Ye verantwoordelijk voor samenwerking in onderzoek en commerciële projectontwikkeling in de regio.

Deze pagina delen.