CAPWAT Community of Practice (CoP)

Vanwege het COVID-19 virus heeft de jaarlijkse CAPWAT Community of Practice (CoP) meeting tijdens de vakbeurs in Gorinchem helaas niet door kunnen gaan. Aangezien het werk wel gewoon doorgaat en we steeds vaker de behoefte horen langskomen om in deze tijd ook aan kennisuitwisseling te doen, organiseren we een CAPWAT CoP webinar.

Wij willen u daarom uitnodigen voor de CAPWAT CoP webinar op 13 oktober 2020 van 13:00 – 14:30.

Tijdens de webinar zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

 • Hardnekkige capaciteitproblemen in een persleiding.
  Om de capaciteit te handhaven moet een persleiding elke 6 weken gepropt worden. De ontluchtingspunten laten geen lucht zien. Hoe krijgen we grip op deze weerbarstige praktijk?
  Presentatie door Waterschap Rijn en IJssel.
 • Hoe houden we het functioneren van ruim 100 afvalwatersystemen in de gaten?
  Het Waterschapsbedrijf Limburg heeft 140 eigen rioolgemalen met transportleidingen in beheer. Inmiddels ondersteunen we ook steeds meer Limburgse gemeenten in het beheer van hun gemalen (waarvan veel drukgemaaltjes). In totaal duizenden stuks. Vandaar de wens om continu geautomatiseerd inzicht te hebben in het functioneren versus ontwerp. Wat doet het goed en wat heeft aandacht nodig?
  Presentatie door Waterschapsbedrijf Limburg.
 • Een update van de meeste recente (wetenschappelijke) onderzoeken in de afvalwaterwereld.
  Er zal o.a. aandacht besteed worden aan nieuwe methodes voor lekdetectie, de duurzaamheid van PVC als leiding materiaal en hoe slurries het beste verpompt kunnen worden.
  Presentatie door Francois Clemens, professor Urban drainage aan de TU Delft.

Na afloop van elke presentatie zal er de mogelijkheid tot vragen stellen zijn.

Registratie

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

U dient zich wel vooraf te registeren via deze GoToWebinar link. U ontvangt dan een bevestiging per e-mail van GoToWebinar met verdere instructies. Bekijk de systeem eisen.

Uiterlijk 12 oktober 2020 ontvangt u van ons het programma.