Over Anderson Peccin da Silva

Anderson Peccin da Silva is geotechnisch ingenieur en werkt als consultant en onderzoeker voornamelijk aan offshore energieprojecten. Hij heeft een PhD op macro-element modellering van verankeringssystemen voor drijvende offshore hernieuwbare energie van de University of Bristol, VK (2021) en een Master in constitutieve modellering van vezelversterkte en gecementeerde bodems van UFRGS-Brazilië (2016). Eerder werk omvat onderwijservaring in het hoger onderwijs (Brazilië en het VK) en ervaring in de industrie, waaronder werk met dammen, hellingstabiliteit & grondkerende constructies en structurele analyse van wegverhardingen.

Dr. Peccin da Silva werkt voornamelijk in Joint Industry Projects (JIP's) waarbij alternatieve installatiemethoden voor monopiles en de effecten daarvan op de capaciteit en stijfheid van monopiles worden onderzocht. Daarnaast is hij betrokken bij projecten waarbij monopiles buiten gebruik worden gesteld. Naast zijn werk aan monopiles heeft hij gewerkt aan verschillende projecten op het gebied van cyclische respons van verankeringssystemen voor drijvende windconstructies, zoals drag embedment ankers en paalankers, zowel in technische als projectmanagement rollen. Gedurende de projecten bij Deltares heeft hij ervaring opgedaan in verschillende modelleringstechnieken zoals fysische (1g) schaalmodellering, centrifuge modellering, veldtesten, 3D FE modellering en empirische/analytische modelontwikkeling.

Dr. Peccin da Silva is co-auteur van verschillende publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften en conferentieverslagen, en zijn PhD-werk werd bekroond met 2 prijzen op offshore engineering conferenties.

Deze pagina delen.