Over Arnejan van Loenen

Arnejan van Loenen is civiel ingenieur, gespecialiseerd in de toepassing van ICT in waterbeheer. Hij heeft ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van systemen voor operationeel waterbeheer, zoals overstromingsvoorspellingssystemen, real-time regelsystemen en riooloptimalisatiesystemen.

Sinds zijn indiensttreding bij Deltares heeft Arnejan deelgenomen aan veel projecten waarbij het Delft-FEWS-systeem is geïmplementeerd of uitgebreid. In deze projecten treedt hij op als projectleider en adviseert opdrachtgevers over de implementatie van operationele systemen, altijd in relatie tot de context van de opdrachtgever. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan expertpanels die adviseerden over de aanschaf van operationele systemen voor waterbeheer.

Naast het uitvoeren van adviesprojecten is Arnejan actief betrokken bij het verkennen van nieuwe technieken ter verbetering van het operationele waterbeheer, zoals informatieverspreiding via internet, toepassing van mobiele apps en social media mining. Dankzij het winnen van de in-company Deltares Innovatiewedstrijd 2014 kon hij praktijkonderzoek doen naar het gebruik van Twitter-berichten om real-time overstromingskaarten te genereren.

Deze pagina delen.