Over Ferdinand Diermanse

Ferdinand Diermanse is een senior specialist met een MSc in toegepaste wiskunde en een PhD in hydrologie, beide van de Technische Universiteit Delft. Hij is een expert op het gebied van overstromingsrisicoanalyse en -beheer met meer dan 20 jaar werkervaring. Zijn belangrijkste kwalificaties zijn: probabilistische modellering, statistiek, hydrologie en geïntegreerde risicobeoordeling. Hij heeft tal van hydrologische en risicoanalyses uitgevoerd voor verschillende binnen- en kustwatersystemen en heeft verschillende artikelen over deze onderwerpen gepubliceerd. De heer Diermanse heeft aanzienlijke onderwijservaring en is in staat om complexe onderwerpen uit te leggen aan publiek met diverse achtergronden.

Meneer Diermanse heeft deelgenomen aan verschillende uitdagende internationale projecten. Zo heeft hij (onder andere) ervaring opgedaan in de volgende landen: Albanië, Australië, Bangladesh, Brazilië, Canada, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, Hong Kong, Indonesië, Islamitische Republiek Iran, Ierland, Laotiaanse Democratische Volksrepubliek, Liberia, Sao Tomé en Principe, Zuid-Soedan, Sri Lanka, Tanzania, Verenigde Staten en Vietnam.

Onlangs nam hij deel aan een onafhankelijk panel van experts voor een beoordeling van een haalbaarheidsstudie van een 1700 km landinwaartse spoorlijn van Melbourne naar Brisbane. Eerder leidde hij een consortium voor een multi-hazard risicoanalyse voor heel Afghanistan, voor gevaren als overstromingen, droogtes, lawines, aardverschuivingen en aardbevingen. In 2010 voerde hij een beoordeling van de watervoorraden uit voor Zuid-Soedan en adviseerde hij de regering van Zuid-Soedan over dit onderwerp in de onderhandelingen met Soedan in het proces van vorming van het nieuwe onafhankelijke land Zuid-Soedan.

Deze pagina delen.