Over Henriette Otter

Henriëtte is momenteel hoofd van de afdeling ‘Urban Water and Subsurface Management’ en expert op het raakvlak van beheer en wetenschap-beleid binnen Deltares. In de groep wordt onderzoek gedaan naar, en advies gegeven over, uiteenlopende onderwerpen die verband houden met verstedelijking in deltagebieden. De focus ligt op vraagstukken rond duurzaam gebruik van stedelijke waterbronnen en duurzame ontwikkeling van de stedelijke ondergrond. Onze unieke expertise en combinatie van disciplines stelt ons in staat om bij te dragen aan strategische projecten en innovatieprocessen, om de duurzame ontwikkeling van steden te ondersteunen en om te werken aan veiligere, gezondere en meer klimaatbestendige stedelijke omgevingen.

Henriëtte is een expert in het omgaan met uitdagingen op het gebied van beheer en het raakvlak tussen wetenschap en beleid. Zij heeft gewerkt als adviseur integraal kustzonebeheer (ICZM) met ervaring in binnen- en buitenland. Als onderzoeker is Henriëtte betrokken geweest bij grootschalige interdisciplinaire onderzoeksprojecten over bestuurskwesties, de sociaal-economische gevolgen van klimaatverandering voor kustgebieden en het gebruik van economische instrumenten bij overstromingsbeheersing. Als consultant heeft ze advies gegeven over geïntegreerde oplossingen voor een reeks kust- en estuariene beheerkwesties, waaronder de analyse van de interacties tussen menselijke en natuurlijke systemen, geïntegreerde beoordeling van effecten van interventies en het gebruik van evaluatietechnieken in kuststudies.

Werkervaring

 1. DELTARES, Utrecht, The Netherlands Unit Subsurface and Groundwater Systems

  Head of the department ‘Urban Water and Subsurface Management’ and expert on governance and science-policy interface

  Jan 2013 - present
 2. DELTARES, Utrecht, The Netherlands Unit Scenarios and Policy Analysis

  Section Manager Integrated Spatial Analysis

  Jan 2008 - Dec 2012
 3. WL | delft hydraulics, Delft, The Netherlands Department Marine and Coastal Management

  Team Manager Marine Ecology and Policy analysis

  May 2007 - Jan 2008
 4. Twente University, Enschede, The Netherlands Department Water Engineering and Management

  Assistant professor Water management (Universitair Docent)

  2003 - May 2007
 5. WL | delft hydraulics, Delft, The Netherlands Department Marine and Coastal Management

  Senior advisor Policy analysis & Integrated Coastal Zone WL | delft hydraulics, Delft, The Netherlands Department Marine and Coastal Management Position: Senior advisor Policy analysis & Integrated Coastal Zone Management

  2002 - May 2007
 6. Manly Hydraulics Laboratory, Sydney, Australia

  Advisor Estuary and Coastal Management

  2001 - 2002
 7. Twente University, Enschede, The Netherlands

  Researcher Integrated assessment and modelling

  1995 - 2001

Deze pagina delen.