Over Jan Gerritse

Dr. Jan Gerritse is specialist microbiologie en senior wetenschapper bij Deltares. Jan heeft 27 jaar ervaring als onderzoeker op het gebied van toegepaste en omgevingsmicrobiologie. Zijn werk betreft de detectie, controle en het gebruik van micro-organismen in hun natuurlijke omgeving en in laboratoriumsystemen. Hij is gespecialiseerd in onderzoek naar de biologische afbraak van organische verontreinigingen, verwijdering van nutriënten, bestrijding van biofouling en microbiologisch beïnvloede corrosie (MIC) in het milieu en industriële systemen.

Jan ontwikkelt en past nieuwe (bio)saneringsconcepten toe voor de behandeling van verontreinigde grondwatersystemen, oppervlaktewater, drainagewater en industriële waterbronnen. Hij test deze behandelingstechnologieën in het laboratorium in batchculturen, chemostaten en grondkolommen en vervolgens op locatie met pilot- en full-scale installaties.

Jan nam deel aan vele nationale en Europese onderzoeksprojecten. Typische opdrachtgevers zijn de Nederlandse overheid, Europese commissie, waterschappen, NGO’s, watergebruikers en -producenten, technologieleveranciers en de chemische, olie-, textiel-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie.

Jan Gerritse is de auteur of co-auteur van meer dan 150 wetenschappelijke publicaties, waaronder 55 peer-reviewed papers en 5 patentaanvragen.


Google Scholar:
http://scholar.google.nl/citations?user=dPqsB1AAAAAJ&hl=nl

Research Gate:
https://www.researchgate.net/profile/J_Gerritse

Werkervaring

 1. Deltares – Senior scientist microbiology

  Project manager, Biological Safety Officer

  2010 - present
 2. Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO)

  Scientist, Project manager, Biological Safety Officer

  1999 - 2009
 3. Wageningen University, Section Industrial Microbiology

  Post-doctoral fellow

  1997 - 1998
 4. University of Groningen, Department of Microbiology

  Post-doctoral fellow

  1993 - 1997

Deze pagina delen.