Over Jan Talsma

Jan Talsma heeft een brede kennis die operationeel waterbeheer en -beheersing verbindt met modellering en analyse van hydrologische processen. Zijn functie binnen Deltares slaat een brug tussen de afdeling Hydrologie en de afdeling Operationeel Waterbeheer en versterkt zo de sterke samenwerking tussen de twee secties nog verder.

Binnen Deltares heeft hij deelgenomen aan projecten waarbij RTC-technieken en MPC werden gebruikt, zowel aan de modellerings- als aan de besturingskant van het onderwerp. Dambediening en beheer van inundatie bakken zijn de belangrijkste speeltuinen voor zijn vaardigheden geweest. Delft-FEWS, het Flood Early Warning System van Deltares, is in de meeste van zijn projecten niet alleen een hulpmiddel geweest, maar vaak ook het eindproduct van zijn werk. In combinatie met RTC-Tools is het gebruikt om DSS voor watersystemen te ontwerpen en te implementeren op basis van MPC-techniek.

Andere expertisegebieden die in ontwikkeling zijn, zijn: 1D/2D-inundatiemodellering, stedelijke en neerslag-afvoermodellering in SOBEK 2 en modelkoppeling via OpenMI. Hij heeft programmeerervaring in Matlab en basisvaardigheden in VBA, C++, Python, HTML. Jan leert snel en heeft een enthousiaste instelling. Hij werkt graag in een team, vooral als het multidisciplinair is.

Deze pagina delen.