Over Marta Faneca Sànchez

Marta Faneca Sanchez is senior hydrogeoloog bij de Unit Grondwater- en Ondergrondsystemen van Deltares. Ze studeerde geologie en hydrogeologie aan de Universiteit van Barcelona en aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië.

Marta is expert op het gebied van de analyse van grondwatersystemen en grondwatermodellering. Ze heeft ervaring met projecten die de impact van droge periodes op het grondwatersysteem evalueren, indicatoren definiëren om risico's te beoordelen, en maatregelen en strategieën ontwikkelen om negatieve effecten van droogte tegen te gaan of te voorkomen.

Haar projecten combineren veldwerk, modellering en samenwerkings-processen. Ze analyseert het grondwatersysteem op basis van klimaat- en sociaaleconomische scenario's. Ze heeft veel ervaring met het beoordelen en beheren van grondwater aan de kust. Dit om de beschikbaarheid van zoet water aan de kust te behouden (verzilting) en maatregelen en strategieën te definiëren om dit te doen. Haar studies beoogen een beter begrip van het systeem en het definiëren van de geschikte beleidsmaatregelen die leiden tot een goede grondwatervoorziening en duurzaam grondwaterbeheer.

Marta heeft in projecten gewerkt in Nederland, Spanje, Bolivia, Bangladesh, Kenia, Colombia en Mozambique, zowel op technisch vlak als op het gebied van coördinatie en beheer van grondwater.

Deze pagina delen.