Over Robert McCall

Robert McCall behaalde zijn MSc. met onderscheiding van de Technische Universiteit Delft in 2008, waar hij werkte aan de ontwikkeling en allereerste toepassing van het XBeach-model in een door een orkaan veroorzaakte overwash-omgeving. Sinds 2008 werkt hij bij Deltares als kustingenieur en geomorfoloog, waar hij kustontwikkelings- en overstromingsrisicoprojecten adviseert, en als sleutelmodelontwikkelaar van het XBeach-model. In 2011 startte Robert zijn promotieonderzoek aan Plymouth University (VK) en Deltares, waar hij stormprocessen op grindstranden meet en analyseert en een procesgebaseerd stormimpactmodel voor grindkusten ontwikkelt.

Robert McCall is betrokken geweest bij verschillende grote internationale onderzoeksprojecten met betrekking tot kustoverstromingsrisico's en voorspelling van stormeffecten (USACE, USGS, EU FP7). Meest recentelijk is hij de wetenschappelijke coördinator van het EU FP7-samenwerkingsproject "RISK-KIT", dat methoden, hulpmiddelen en beheersbenaderingen ontwikkelt om risico's te verminderen en de weerbaarheid te vergroten tegen laagfrequente, krachtige hydro-meteorologische gebeurtenissen in het kustgebied. Robert heeft ook als adviseur gewerkt aan verschillende projecten voor de Nederlandse overheid, waarbij hij onderzoek deed naar de effectiviteit van suppletiestrategieën en de methoden die worden gebruikt om hun impact op de kust te voorspellen.

De expertisegebieden van Robert zijn kustrisico's en nearshore, swash en overwash hydrodynamica en morfodynamische processen, met bijzondere aandacht voor extreme stormgebeurtenissen en overstromingsrisico's, evenals de ontwikkeling, analyse en toepassing van numerieke modellen.

Google Scholar

ResearchGate

Deze pagina delen.