Over Suzanne van Eekelen

Dr. Suzanne van Eekelen is onderzoeker in de geotechniek en expert op het gebied van geokunststofwapening en paalmatrassen in het bijzonder. Zij heeft diverse paalmaterieelprojecten beoordeeld of geadviseerd en is gespecialiseerd in laboratoriumexperimenten en veldproeven. Ze is voorzitter van de Nederlandse CUR-groep ‘Ontwerprichtlijn Paaldijken’ en de Nederlandse IGS Chapter – commissie ‘Innovatie en Kennisoverdracht’.

Ze schreef meer dan 100 wetenschappelijke publicaties. Ze was docent in verschillende cursussen en conferenties, waaronder cursussen aan de TU Delft, Universiteit Gent, PAO Nederland, en de ISSMGE-TC211-korte cursus in Brussel van 2012, de Curso de Engenharia de Infraestrutura e Solos Moles in Rio de Janeiro Janeiro in 2015 en conferenties zoals de Nederlandse Geotechniekdag (2009 en 2015), de Braziliaanse Workshop Georreforços (2011 en 2015), de Finse workshop Bodemversterking (2011) en diverse nationale en internationale conferenties van de IGS en ISSMGE.

Dr. Suzanne van Eekelen ontving de IGS Award van de International Geosynthetics Society voor haar onderzoek naar basaal versterkte paalmatrassen in 2014, de Award voor de beste paper in geotextiel en geomembranen in 2012, een eervolle vermelding als een van de vier beste papers in geotextiel en in 2011 en de Nederlandse Keverling Buisman-Wetenschapsprijs 2011.

Deze pagina delen.