Over Tjitte Nauta

Tjitte Nauta heeft ruime ervaring op het gebied van geïntegreerd waterbeheer, WRM-actieplanning, overstromingsrisicobeheer, capaciteitsopbouw en wiskundige modellering en monitoringstudies. Zijn advieservaring als deskundige adviseur en projectmanager bij Deltares omvat studies naar genoemde aspecten voor zoetwater- en kustwatersystemen in tal van landen.

In 1991 was Tjitte Nauta voor zes maanden werkzaam bij de "Water Resources Department of ENSR Consulting and Engineering" in Boston, VS.

In 1994/1995 was de heer Nauta projectcoördinator voor de "Hangzhou Bay Environmental Study" (uitvoering van milieueffectbeoordelingen met het Delft3D-model), Hangzhou - Volksrepubliek China (Wereldbank).

Van 2000 tot 2003 was de heer Nauta teamleider voor het door Nederland gefinancierde project "Sustainable Development of the Laguna de Bay Environment" (Filippijnen).

Van 2003 tot 2006 was de heer Nauta de inwonende WRM-deskundige/teamleider van de internationale technische bijstand voor het door Nederland gefinancierde programma "Central Cebu Water Resources Management through Integrated Development" (Filippijnen).

Van 2007-2011 was de heer Nauta de projectleider van het 'Marina Reservoir Predictive Water Quality Modelling project' (Singapore), een ambitieus project dat een estuarien systeem omzet in een toekomstig reservoir. Delft3D waterkwaliteits- en ecologische modellen werden opgezet en omgezet in volledig operationele beheersystemen.

Naast talrijke technische rapporten, waarin de resultaten van de verschillende betrokken projecten worden weergegeven, is Tjitte de auteur en/of medeauteur van vele papers over genoemde onderwerpen op internationale conferenties, in technische tijdschriften en referentieboeken.

Als regio manager voor Azië en Oceanië is de Tjitte verantwoordelijk voor het onderzoek en de commerciële projectontwikkeling in de regio.

Deze pagina delen.