Over Wiebe de Boer

Wiebe de Boer heeft meer dan 12 jaar professionele ervaring op het gebied van kustwaterbouwkunde en havens en waterwegen. Na zijn studie Civiele Techniek & Management aan de Universiteit Twente (2009) werkt hij nu als senior projectmanager en adviseur Veerkrachtige Havens & Kusten (Resilient Ports & Coasts, RPC) bij Deltares. Wiebe heeft een achtergrond in kustmorfologie en projectervaring op het gebied van veerkrachtige haveninfrastructuur, sedimentbeheer, kusterosiebeheer, natuurgebaseerde oplossingen en klimaatadaptatie. Hij heeft projectervaring opgedaan in onder andere Nederland, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en West-Afrika.

Binnen Deltares coördineert Wiebe de portfolio Infrastructuursystemen met een focus op Havens & Waterwegen. Hij is betrokken (geweest) bij verschillende samenwerkingsverbanden, zoals EcoShape (over Nature Based Solutions), Dutch Coastline Challenge (over schaalbaar, klimaatneutraal en natuurinclusief kustonderhoud) en SmartPort (over haveninfrastructuur, logistiek en energie & industrie). Hij heeft ook verschillende gezamenlijke industriële (JIP) en EU-projecten geïnitieerd en gecoördineerd. Momenteel is hij projectontwikkelaar bij SmartPort, een kennishub in de Rotterdamse haven, waar hij de roadmap Future-proof Port Infrastructure coördineert.

In zijn werk streeft Wiebe ernaar om nieuwe technologieën toe te passen en kennis uit verschillende disciplines te integreren om de uitdagingen van vandaag en morgen op te lossen met een focus op duurzaamheid en klimaatbestendigheid.

Werkervaring

 1. Deltares

  Portfolio coordinator infrastructuresystemen: havens en waterwegen

  2021 - heden
 2. SmartPort

  Projectontwikkelaar en coordinator Future-proof Port Infrastructure

  2020 - heden
 3. Deltares

  Portfolio coordinator kustwaterbouw and offshore engineering

  2014 - 2020
 4. Delft University of Technology

  Postdoc Sustainable Ports in Africa

  2016 - 2019
 5. University of Twente

  Onderzoeker

  2009 - 2010

Deze pagina delen.