Over Wiebe de Boer

Wiebe de Boer is een kustingenieur met ervaring in een breed scala aan onderwerpen op het gebied van kustmorfologie. Zijn ervaring richt zich vooral op sedimentbudgetten, kusterosie, suppletiestrategieën, kuststructuren, aanslibbing van havens en kanalen. Hij heeft ervaring in numerieke modellering met o.a. Delft3D (FM), SWAN en Unibest.

Momenteel is Wiebe portfolio coördinator Kustontwikkelingen. Dit portfolio richt zich op het verbeteren van de efficiëntie van ecodynamisch ontwerp, aanleg en onderhoud van kustinterventies gericht op duurzame, economische ontwikkeling van het kustgebied (o.a. landaanwinningen, kunstmatige stranden, havens en vaargeulen). Het onderzoek en de ontwikkeling van dit portfolio richt zich op integrale ondersteuningstools voor kustontwerp, onzekerheidskwantificering en Building with Nature-oplossingen.

Verder is Wiebe de Boer betrokken geweest bij de ontwikkeling, ondersteuning en distributie van diverse softwaretools, zoals Delft3D (FM), Delta Shell, OpenEarthTools, Delft Dashboard en diverse interactieve tools. Momenteel richt hij zich voornamelijk op de ontwikkeling van kustontwerp ondersteunende tools die ingenieurs en belanghebbenden helpen inzicht te krijgen in de effecten van verschillende ontwerp alternatieven op interdisciplinaire aspecten (d.w.z. fysisch, ecologisch en economisch).

Werkervaring

 1. Deltares

  Portfolio coordinator Coastal Developments

  2014 - present
 2. Deltares

  Coastal Engineer

  2010 - present
 3. University of Twente

  Researcher

  2009 - 2010

Deze pagina delen.