Webinar Aqueduct Floods: over de toekomst van overstromingen

Deltares werkte de afgelopen jaren samen met het World Resources Institute en andere Nederlandse onderzoeksinstituten (UU, PBL, VU-IVM) aan een webtool genaamd “Aqueduct Floods”, een nieuwe versie van de Aqueduct Global Flood Analyzer. In een webinar, gehouden op 23 april, zullen overstromingsdeskundigen deze tool introduceren.

Transparantie

Overstromingen behoren tot de ernstigste en gevaarlijkste van alle mondiale risico’s, met verlies van mensenlevens en schade infrastructuur en economieën tot gevolg. Ondanks deze gevaren worden overstromingsrisico’s vaak onderschat en slecht beheerd, omdat er geen transparante en nauwkeurige gegevens zijn over de huidige beschermingsniveaus, zowel in ontwikkelingslanden als in ontwikkelde landen.

Breed publiek

In deze webinar zullen overstromingsdeskundigen de tool Aqueduct Floods introduceren. De tool kan door een breed publiek worden gebruikt om overstromingsrisico’s van rivieren en kusten te beoordelen, en te begrijpen hoe deze risico’s in de toekomst zullen veranderen.

Aqueduct Floods is een compleet nieuwe webomgeving waarin je overal ter wereld overstromingsrisico’s van provincie tot bekken kunt analyseren. We gebruiken de resultaten van het wereldwijde schaalmodel van de Unversiteit Utrecht en het Global Tide and Surge-model, waaraan Deltares-expert Martin Verlaan de afgelopen jaren heeft gewerkt.

Registeren

U kunt zich kostenloos registreren voor deze webinar via de website van WRI. We stellen het erg op prijs indien u het doorstuurt naar andere mensen in uw netwerk die mogelijk geïnteresseerd zijn.