Offshore SCour And Remedial (JIP OSCAR) is bedacht om meer kennis te verkrijgen over ontgronding rond de basis van een hefplatform. Om te komen tot praktische tools en richtlijnen voor beoordeling van ontgronding, het ontwerpen van beschermingsconstructies tegen ontgronding en een verbeterd ontwerp van hefplatforms om ontgronding te beperken. Onder de deelnemers bevinden zich eigenaars van booreilanden, olie- en gasbedrijven en ontwerpers van booreilanden.

Doelstellingen

De belangrijkste doelstellingen van JIP OSCAR:

  1. Onderzoeken van de ontgrondingsdiepte en de tijdschaal waarop ontgronding zich ontwikkelt, bij drie verschillende ontwerpen van spudpalen voor een grote verscheidenheid aan waterbouwkundige omstandigheden en configuraties.
  2. De effectiviteit vaststellen van een eenvoudige bescherming tegen ontgronding bestaande uit losse stenen.
  3. Formules afleiden om de ontwikkeling van ontgronding te voorspellen bij de diverse types spudpalen (zowel met als zonder bescherming tegen ontgronding bestaande uit losse stenen).
Patroon na de gecombineerde stroom- en golfproef.

Diverse werkpakketten

We hebben onderzoek uitgevoerd in diverse werkpakketten. Allereerst is de fysica bestudeerd in een uitgebreid laboratoriumprogramma in twee van de hydraulische onderzoeksfaciliteiten van Deltares (Pacific en Atlantic Basin). Vervolgens zijn de ontgrondingsprocessen gekwantificeerd met een nieuwe serie formules die vervolgens zijn geïmplementeerd in de technische software 'OSCAR', die kan worden gebruikt voor de evaluatie van locaties of in de praktijk als problemen ontstaan met ontgronding. De laatste fase, die momenteel wordt uitgevoerd, is het valideren van de formules en de software op basis van veldmetingen bij booreilanden.

Deze pagina delen.