Binnen REACHOUT worden diensten en producten ontwikkeld of verbeterd om steden beter om te laten gaan met door het klimaat veroorzaakte risico’s, zoals hittegolven en overstromingen. In het project worden veerkrachtige, klimaatneutrale en adaptieve steden ontwikkeld.

Zeven Europese steden zijn betrokken bij REACHOUT: Amsterdam, Milaan, Athene, Cork, Gdynia, Lillestrøm en Logroño. Deze steden hebben allemaal hun eigen uitdagingen op het gebied van het klimaat, variërend van hittegolven tot overstromingen, maar ook verschillende contexten op het gebied van sociale zaken, economie en beleid.

Projectleiders Ad Jeuken (Deltares) en Hasse Goosen (CAS): “Wij verwachten dat we met dit project de succesvolle Nederlandse stresstestaanpak voor steden kunnen vertalen naar andere landen. Tegelijkertijd kunnen we ook veel kennis ophalen in de andere landen. En doordat we het frame veranderen van wat we niet willen (klimaatrisico’s) naar wat we wel willen (klimaatadaptieve steden) zal volgens ons het enthousiasme voor adaptatie en de behoefte aan tools en data toenemen.”

Het REACHOUT- project is anderhalf jaar geleden begonnen, maar het is al duidelijk dat klimaatdiensten niet als afzonderlijke, statische tools gebruikt moeten worden. Ze moeten in de context geplaatst worden en gecombineerd met andere acties en tools, zoals demografische en socio-economische informatie.

Je hebt nog niet aangegeven of je cookies wilt accepteren of weigeren. Hierdoor kan dit element niet worden getoond.

Pas je cookie instellingen aan

Of ga direct naar:

https://www.youtube.com/watch?v=JVAgJuZfDKU

Deze pagina delen.