De VN-waterconferentie 2023 zal leiders uit de hele wereld ertoe aanzetten nieuwe toezeggingen te doen en tot acties over te gaan. De toezeggingen worden verzameld in een gezamenlijke Water Action Agenda, die landen, sectoren en belanghebbenden zal helpen actie te ondernemen om de wereldwijde watergerelateerde doelstellingen en ambities te halen.

De VN-waterconferentie wordt medegeorganiseerd door Nederland en Tadzjikistan. Het is de eerste VN-waterconferentie in bijna 50 jaar en het event is een tussentijdse evaluatie van de ‘UN Decade for Water Action’ (2018-2028).

Tegelijkertijd met de conferentie vindt de New York Water Week plaats. Creatieve bedrijven, steden en wateractivisten worden aangemoedigd om kennis en oplossingen te delen die bijdragen aan de VN Waterconferentie van 2023.

Verbinding tussen beleid en wetenschap

De inzet van Deltares is om ervoor te zorgen dat politici en beleidsmarkers rondom de VN-Waterconferentie 2023 goed op de hoogte worden gebracht van de best beschikbare kennis. Beleid kan niet losgekoppeld worden van wetenschap, en wij geloven dat het onze rol is om deze twee werelden met elkaar te verbinden en de nodige kennis samen te brengen.

Wij zien de conferentie en de New York Water Week dan ook als een unieke gelegenheid om een dialoog tot stand te brengen, de agenda te bepalen en met onze partners samen te werken. Dit is van cruciaal belang, aangezien voor het oplossen van grote uitdagingen systemische veranderingen nodig zijn die geen enkele organisatie alleen kan bewerkstelligen.

Deltares sessies

Deltares zal tijdens de Conferentie en de New York Water Week verschillende sessies organiseren, waaronder: veerkrachtige steden, water, vrede en veiligheid, water en erfgoed, de rol van technologie bij het oplossen van de watercrisis, klimaatfinanciering, ‘Source to sea’, en de waarde van water.

De VN-waterconferentie 2023 geeft ook het officiële startschot voor het International Panel on Deltas and Coastal Areas (IPDC), dat tot doel heeft wereldleiders samen te brengen om klimaatactie te ondernemen ter bescherming van kwetsbare delta’s, kusten en eilanden aan te moedigen.

#WaterWeGonnaDo?

De VN schat dat de wereld haar inspanningen moet verviervoudigen om de water-gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) te halen. Deltares gelooft dat ‘elke druppel telt’, en dat het aan iedereen is – van overheid, tot particuliere sector, tot individuen – om wateractie te ondernemen.

Onze campagne #WaterWeGonnaDo? moedigt collega’s, partners en belanghebbenden aan om na te denken over welke maatregelen zij kunnen nemen. De campagne belicht enkele van de waterbesparende initiatieven die we op onze campussen hebben genomen, zoals het opvangen van regenwater, het gebruik van meer plantaardige eiwitten in onze personeelskantine en het gebruik van regenwater om onze ramen en gevels schoon te maken.

Wij zijn ervan overtuigd dat geen enkele inspanning te klein is en moedigen iedereen aan zich af te vragen: “WaterWeGonnaDo?”.

Je hebt nog niet aangegeven of je cookies wilt accepteren of weigeren. Hierdoor kan dit element niet worden getoond.

Pas je cookie instellingen aan

Of ga direct naar:

https://www.youtube.com/watch?v=P5FEAInTuUQ

Deze pagina delen.