De studie begint met een globale beoordeling van het oorspronkelijke ontwerp (bureaustudie), vaak aangevuld met gedetailleerde CFD berekeningen (CFX). De testen worden uitgevoerd op basis van internationale normen zoals de ANSI/HI 9.8-1998 norm en ondersteund met eigen kennis en ervaring.

Je hebt nog niet aangegeven of je cookies wilt accepteren of weigeren. Hierdoor kan dit element niet worden getoond.

Pas je cookie instellingen aan

Of ga direct naar:

https://www.youtube.com/watch?v=QtCBxpY3DeE

Projecten

Onze ervaring van schaalmodeltesten is aanzienlijk. Wij zijn betrokken in een breed spectrum van inlaat- en uitlaatwerken. De volgende hydraulische fenomenen kunnen worden bestudeerd en geminimaliseerd tijdens schaalmodeltesten om de hydraulische werking van genoemde civiele constructies te waarborgen:

Intake and outfall basins

  • Globale stroompatronen in pompkelders: jets, waterdekking van pompen, dode zones, recirculatiepatronen, veranderlijke stroming, energieverliezen.
  • Directe aanstroming van pompen: luchtaanzuiging, oppervlaktewervelingen, tornado’s, prerotatie, scheve aanstroming.
  • Uitlaatwerken: luchtinslag, wervelingen, dode zones, veranderlijke stroming.
  • Leidingwerk voor uitlaten: (bio)vervuiling, luchtbeltransport, energieverliezen.

Technische specificaties

De Deltares IOS (Intake and Outfall Structures) bassins 1 en 2 zijn beschikbaar voor schaalmodeltesten van inlaat- en uitlaatwerken. Het grote IOS-1 bassin heeft een oppervlakte van 20×12.5 m2 en beschikt over de mogelijkheid om dwarsstroming te introduceren. Hiermee kunnen pompstations die aan rivieren of kanalen liggen gemodelleerd worden. Het kleinere IOS-2 bassin heeft een oppervlakte van 6×16 m2 en staat hogere waterniveaus toe. Hierdoor kunnen kleinere ontwerpen op grotere schaal bestudeerd worden.

Deze pagina delen.