Over Edward Melger

Edward Melger speelt een leidende rol bij het beschikbaar stellen van de expertise van Deltares aan adviesbureaus, overheidsorganisaties, universiteiten en onderzoeksinstituten wereldwijd. Hij is ervan overtuigd dat open software, open source, open data en open modellen de toekomst zijn. Als Product Manager van de modelleringssoftware Delft3D & SOBEK heeft Melger uitgebreide ervaring opgebouwd met water gerelateerde problemen in meer dan 140 landen wereldwijd. Zijn expertisegebied omvat hydrologie, hydrodynamica, morfologie en waterkwaliteit en -ecologie, voor rivieren, estuariene, kust- en stedelijke omgevingen.

Als programmamanager Deltares Academy is hij verantwoordelijk voor de kennisverspreiding van Deltares op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur door middel van internationale cursussen, praktijktrainingen en webinars.

Melger was de hoofdorganisator van de eerste internationale Delft Software Days (DSD-INT), gehouden in Delft in 2011, in nauwe samenwerking met de TU Delft en IHE Delft Institute for Water Education. Sindsdien is hij DSD-INT programmamanager. Dit jaarlijkse evenement biedt plaats aan zowel gebruikers als ontwikkelaars van softwareproducten, tools en datamanagementsystemen, zoals het 24/7 operationele Delft-FEWS Platform, de D-Flow FM, D-Waves, D-Morphology en D-Water Kwaliteitsmodules van de D-HYDRO Suite 2D3D, de D-HYDRO Suite 1D2D, de D-Stability, D-Settlement en D-Geo Flow producten van de D-GEO Suite, de iMOD Suite, SWAN, SWASH, WANDA en XBeach. De community die de Delftse open source software gebruikt, telt momenteel wereldwijd meer dan 35.000 leden. De DSD-INT wordt gehouden ter ondersteuning van de open source-gemeenschap en is belangrijk bij het onderhouden van relaties met universiteiten, onderzoeksinstituten, overheidsorganisaties en adviesbureaus.

Melger is ook de programmamanager van de Deltares Software Dagen (DSD-NL), het evenement voor de Nederlandse en Belgische gebruikers van de Deltares software & data producten.

Hij speelt ook een sleutelrol in de verbetering van de software, waaronder Delft3D FM Suite 1D2D, Delft3D FM Suite 2D3D, D-GEO Suite, iMOD Suite en 3D-visualisaties.

Deze pagina delen.