Deltares onderzoekt sinds 2008 samen met HDB de haalbaarheid van het polderconcept voor Pulau Tekong. Deskundigen van Deltares in Nederland en in Singapore hebben sinds die tijd HDB ondersteund met een milieustudie en een grondige evaluatie van het detailontwerp en de contractdocumenten.

Je hebt nog niet aangegeven of je cookies wilt accepteren of weigeren. Hierdoor kan dit element niet worden getoond.

Pas je cookie instellingen aan

Of ga direct naar:

https://www.youtube.com/watch?v=17BZB6ko_Nc

Nieuw ontwikkelde polder eerste in zijn soort in Singapore

In tegenstelling tot de traditionele methode van het opspuiten met zand, wordt bij deze inpolderingsmethode land aangewonnen uit zee door de aanleg van een dijk en een drainagenetwerk met pompsystemen en kanalen. Hierdoor is aanzienlijk minder zand nodig voor de landaanwinning en kan worden bespaard op de initiële aanlegkosten.

De polder zal tegen de zee worden beschermd door een 10 kilometer lange dijk met een tot 15 meter brede kruin en een hoogte van 6 meter boven zeeniveau.

Inbreng van Nederlandse expertise

Met Deltares als Specialist Consultant, Professor Kees d’Angremond als Expert Advisor en Royal HaskoningDHV/Surbana als Engineering Consultant, profiteert HDB tijdens het gehele project van de enorme ervaring van de Nederlanders. Deze partijen hebben gezamenlijk gezorgd dat het ontwerp van de polder bij Pulau Tekong economisch verantwoord, veilig, en milieubewust is. De polder biedt niet alleen het hoogste beschermingsniveau ter wereld, het is ook ontworpen volgens de laatste normen en techniek met betrekking tot kustverdediging en waterbeheer.

Deltares heeft een milieustudie uitgevoerd om de mogelijke gevolgen te evalueren van inpoldering op de omgeving. Uit de studie is gebleken dat de gevolgen voor het omringende mariene milieu minimaal zullen zijn.

Deze pagina delen.