Selectieproces en criteria

Onze jury, bestaande uit Deltares experts, heeft de concepten beoordeeld op impact, haalbaarheid en relevantie. Daarnaast hebben we gekeken of de innovaties passen binnen de expertisegebieden van Deltares. Ook duurzaamheid speelde een belangrijke rol in de afweging.

De passie en energie waarmee deelnemers Geheco, Gyre Kenetics, Myco Farming, Noria, Oceanus, Photon First en Weco hun ideeën naar voren brachten, waren inspirerend. Deze veelal jonge ondernemers werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Volgende stappen

Nu staat onze jury voor een uitdagende taak: welke startups of mkb’ers krijgen toegang tot onze experimentele testfaciliteiten? Zodra de beslissing is gevallen, wijzen we een contactpersoon binnen Deltares aan: “de coach”.

Deze coach gaat nauw samenwerken met de geselecteerde bedrijven en hen begeleiden bij het testen, helpen met technische vraagstukken, netwerkmogelijkheden en het ontdekken van synergieën met andere experts.

We kijken reikhalzend uit naar de volgende stappen en het verwelkomen van de winnende startups of mkb’ers bij Deltares!

Blijvende samenwerking

Wij geloven in de kracht van innovatie en dat geldt niet alleen voor de geselecteerde startups en mkb bedrijven. We blijven met alle deelnemers van de mkb challenge in contact om met elkaar te verkennen hoe we een blijvende samenwerking kunnen aangaan. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden om innovatieve initiatieven vanuit Nederlandse startups en het mkb te ondersteunen.

In het najaar volgt een tweede ronde van de mkb challenge 2024 en inschrijven hiervoor is nu al mogelijk!

Inschrijven 2e ronde mkb challenge 2024

Deze pagina delen.