Bekijk Deltalife Nummer 20

Klimaatverandering spreekt ons toe via het weer, dat anders is dan dat we gewend zijn. Voor ons werk is dit uitdagend én motiverend. Uitdagend omdat we in onze sector trots zijn op ons langetermijnperspectief en juist die lange termijn met onzekerheden is omgeven. Ook motiverend omdat de urgentie om met concrete voorstellen voor adaptatie te komen is toegenomen.

In deze editie nemen we je mee naar de toekomst, het heden en verleden. We staan stil bij onzekerheden zoals klimaatverandering en hoe ze daar in Nieuw-Zeeland mee omgaan (interview prof Judy Lawrence). Maar ook welke uitdagingen er liggen om wereldwijd over te gaan tot actie (interview IPCC co-chairs). En als we kijken naar oude infrastructuur, zoals de 68-jaar oude Roggebotsluis, kunnen we leren van het verleden. Op basis van oude onderdelen kunnen we namelijk kennis opdoen over de exacte levensduur.

Daarnaast bevat deze Deltalife artikelen over:

Wij vertellen je weer graag verhalen over ons werk. Omdat we daar trots op zijn en hiermee laten zien wat ons te doen staat in de wereld. Met onze kennis, software en onderzoeksfaciliteiten dragen we graag bij aan het handelingsperspectief. Om zo overheden, burgers en professionals aan te zetten tot actie. Veel leesplezier!

Deze pagina delen.