SOBEK SuiteWereldwijd is er een toenemende behoefte aan integrale wateroplossingen. We moeten ons beschermen tegen te veel water om veilig in deltagebieden en stroomgebieden leven. Onze water systemen moeten ook schoon en duurzaam zijn. Om waterschappen, adviesbureaus, onderzoeksinstituten en universiteiten over de hele wereld te ondersteunen biedt Deltares een geïntegreerde 1D / 2D modeling suite voor integrale water oplossingen genaamd SOBEK.

SOBEK is een krachtige modelling suite voor het voorspellen van overstromingen, optimalisatie van de drainage systemen, sturing van irrigatiesystemen, ontwerp van overstorten in de riolering, rivier morfologie, zout indringing en de kwaliteit van het oppervlaktewater. De modules binnen de SOBEK modelling suite maken het mogelijk om complexe stromingen en water gerelateerde processen in bijna elk systeem te simuleren. De modules beschrijven fysische processen in een accurate manier in één-dimensionale (1D) netwerksystemen en tweedimensionale (2D) horizontale grids. Het is de ideale tool voor het begeleiden van de ontwerper in het optimaal gebruik maken van de middelen.

D-HYDRO prototype voor riolering, opstap naar de nieuwe D-HYDRO Suite voor de Nederlandse gebruikers (=Delft3D Flexible Mesh voor de internationale gebruikers)

 

SOBEK 3 prototype, opstap naar de nieuwe D-HYDRO Suite voor de Nederlandse gebruikers (=Delft3D Flexible Mesh voor de internationale gebruikers)

SOBEK 3 prototype voor rivieren, opstap naar de nieuwe D-HYDRO Suite voor de Nederlandse gebruikers (=Delft3D Flexible Mesh voor de internationale gebruikers)

Voor meer informatie over de D-HYDRO Suite klik hier en voor SOBEK op de Engelstalige website klik hier.