Zowel overstromingen als droogtes kunnen de samenleving en de particuliere sector ernstig ontwrichten. De gevolgen worden gevoeld door een breed scala aan bedrijven, waaronder verzekeringen, fast moving consumer goods, landbouw, energie, toeleveringsketen, infrastructuur en financiën.

De overstromingen in Mississippi in 1993 veroorzaakten een wereldwijde stijging van de graanprijzen. De overstromingen van 2011 in Thailand leidden tot een wereldwijd tekort aan harde schijven, met hogere prijzen als gevolg. De droogte van 2018 in Europa veroorzaakte extreem lage waterstanden op de Rijn, een belangrijke transportader in Noordwest-Europa. De toegenomen transportkosten leidden tot hogere kosten voor bouwmaterialen.

Overstromingen en droogtes ontwrichten de samenleving; tijdige actie is essentieel

Nauwkeurige prognoses zijn nodig omdat een overstroming van een fabriek economische en sociale ontwrichting kan veroorzaken. Dit geldt ook bij een tekort aan water. Bedrijven kunnen maatregelen nemen om de negatieve gevolgen van een overstroming of droogte te beperken. Zo kunnen supply chain managers tijdelijk inkopen bij alternatieve leveranciers, preventief voorraden vergroten of preventief geproduceerde goederen verschepen. Agrobedrijven kunnen besluiten andere gewassen te planten. Chipfabrikanten kunnen koelwater en apparatuur kopen. Met GLOFFIS bieden we de voorspellingen die nodig zijn om deze beslissingen te nemen.

Bij Deltares hebben we een enorme hoeveelheid data tot onze beschikking en tientallen jaren expertise in het leveren van verwachtingen. Die verbeteren we doorlopend door er allerlei technieken aan toe te voegen en ze inzichtelijker te maken.

Onze data is beschikbaar voor iedereen die beslissingen baseert op verwachtingen. Het is ook mogelijk deze data te integreren in bestaande systemen voor risicoanalyse.

Je hebt nog niet aangegeven of je cookies wilt accepteren of weigeren. Hierdoor kan dit element niet worden getoond.

Pas je cookie instellingen aan

Of ga direct naar:

https://www.youtube.com/watch?v=k70DEy7UcsQ

Maak een afspraak

Weten hoe GLOFFIS kan helpen met vroegtijdige waarschuwing voor preventieve maatregelen? Maak een afspraak met ons.

Maak een afspraak

Meer informatie

Deze pagina delen.