De technici van het Geo Model Laboratorium combineren een groot aantal benodigde vaardigheden zoals werktuigbouw, instrumentatie, elektronica, data-acquisitie, tekenen en ontwerpen met hun lange ervaring opgedaan tijdens de uitvoering van een uiteenlopend spectrum aan experimenten.

Deze experimenten worden deels uitgevoerd in generieke proefopstellingen waarmee regelmatig terugkerende onderzoeksvragen relatief snel kunnen worden beantwoord.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Klimaatkamers voor experimenten die specifieke temperatuureisen stellen;
  • De grote triaxiaal cel voor veenmonsters en grof granulair materiaal;
  • Een aantal geavanceerde modelbakken in diverse afmetingen waarin grondpakketten met vooraf bepaalde specificaties kunnen worden opgebouwd;
  • Opstellingen voor het onderzoek naar faalmechanismen van dijken.

Er worden in samenspraak met onze opdrachtgevers en onderzoekers echter ook zeer specifieke proefopstellingen ontworpen en gebouwd waarin zeer gericht naar oplossingen gezocht word naar de uitdagingen die leven in de wereld van de grondmechanica.

De ruimschoots aanwezige kennis en ervaring bij onze onderzoekers en technici, gecombineerd met de mogelijkheden die het Geo Model laboratorium biedt, leveren een uitermate sterke basis voor grondig en diepgaand fysiek en numeriek onderzoek.

Deze pagina delen.