De Golfregio heeft een indrukwekkende geschiedenis van groei en innovatie. Zij is ook rijk aan hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, en herbergt een grote (mariene) biodiversiteit.

Tegelijkertijd vormt de klimaatverandering een echte uitdaging voor de regio. Stijgende temperaturen, druk op de watervoorziening en extreme weersomstandigheden - waaronder intense zand- en stofstormen - maken de Golf kwetsbaar voor de gevolgen van de klimaatverandering. De Golf, de warmste zee ter wereld, wordt heter.

Deze uitdagingen en kwetsbaarheden hebben niet alleen gevolgen voor het milieu en de biodiversiteit, maar ook voor de lokale gemeenschappen en de economie. De rijkdom aan hernieuwbare energiebronnen biedt echter ook potentieel. Groene groeikansen zouden de GCC en de Golfregio in staat stellen het voortouw te nemen bij de energietransitie.

Uitvoerige lokale ervaring en partnerschappen

Met meer dan 50 jaar ervaring in de regio en werk aan diverse noemenswaardige projecten heeft Deltares bewezen expertise in de Golf. We zijn ook lokaal aanwezig, met een vestiging in Abu Dhabi. Hierdoor hebben we een goed inzicht in de lokale uitdagingen en context, terwijl we met onze cliënten en partners in de GCC en de Golfregio samenwerken om deze uitdagingen aan te pakken en de mogelijkheden te maximaliseren.

Wij leveren onze opdrachtgevers deskundige adviesdiensten op het gebied van hydraulische en geotechnische engineering en software. Deltares werkt ook nauw samen met onderzoeksinstituten en universiteiten in de regio om de kennis over de uitdagingen en kansen van klimaatverandering verder te ontwikkelen.

Duurzame en innovatieve oplossingen

Deltares heeft expertise op verschillende gebieden, waaronder duurzame ontwikkeling en het beheer van offshore en kustgebieden, en in kustbeheer in bredere zin. We richten ons ook op rivieren, kanalen, binnenwateren en estuaria. Wij kunnen real-time waterinformatie leveren om te helpen bij overstromings- en hydrologische voorspellingen. Onze expertise omvat ook integraal waterbeheer.

Energie en infrastructuur maken deel uit van onze kernexpertise. Wij hebben uitgebreide ervaring met veerkrachtige steden en stedelijke veerkracht, veerkrachtige infrastructuur (inclusief planning, beoordeling en aanpassing) en vernieuwing en renovatie van infrastructuur. Op het gebied van energie bieden wij advies over hernieuwbare energie en wijkkoeling.

Dankzij onze gespecialiseerde producten en oplossingen kunnen wij samen met onze partners Nature-based Solutions leveren en zo de gezondheid van de ecosystemen verbeteren. Wij bieden analyse en aanpassing van de gevolgen van klimaatverandering en zijn gespecialiseerd in natuurlijke bedreigingen en aanpassingsmaatregelen.

Dare to share

Deltares gelooft in openheid en transparantie, en dat door wereldwijd delen van kennis en innovatieve inzichten leven in de delta mogelijk maakt. Ons ‘dare to share’ principe geldt voor al onze klanten en omvat de software en de tools die wij ontwikkelen, maar ook onze specialistische en op maat gemaakte oplossingen. Hieronder vallen onze Delft3D software, open software-platforms zoals Delft-FEWS en het Gulf Community Model initiatief. Wij zijn er vast van overtuigd dat ons werk ‘open source’ moet zijn.

Onze oplossingen pakken de uitdagingen van de Golf aan en helpen tegelijkertijd het unieke groene groeipotentieel van de regio te ontsluiten.

Deze pagina delen.