Gratis testtijd in experimentele faciliteiten Deltares voor MKB en start-ups

Gepubliceerd: 7 mei 2021

Door de stijgende zeespiegel, toenemende bevolking en behoefte aan duurzame energievoorzieningen neemt de druk op het deltaleven wereldwijd toe. Nieuwe kennis en innovaties zijn nodig om veilig en duurzaam te kunnen blijven leven in deltagebieden. Veel van deze innovaties, die een positieve impact kunnen hebben op onze samenleving, worden ook ontwikkeld door start-ups en andere kleine en middelgrote bedrijven (MKB).

Deltares ontwikkelt kennis over uiteenlopende technische water- en bodemkundig gerelateerde onderwerpen met behulp van moderne experimentele faciliteiten die op de eigen campus in Delft aanwezig zijn. Na een succesvolle editie in 2020, opent Deltares ook in 2021 de deuren van de experimentele faciliteiten om innovatieve initiatieven vanuit start-ups en het MKB te ondersteunen en de interactie met deze kleine en middelgrote bedrijven te vergroten. Deltares biedt een samenwerking aan waarbij gebruik gemaakt kan worden van de Hydro- en Geo faciliteiten. Binnen de samenwerking biedt Deltares 80 uur gratis testtijd in de experimentele faciliteiten om ontwerpconcepten van geotechnische en hydraulische innovaties te testen. Denk hierbij aan innovatieve oplossingen op het gebied van kustbescherming, bodembescherming, energievoorziening,  monitoring- of meetinstrumenten. Uiteindelijk zullen er vier geotechnische en hydraulische initiatieven geselecteerd worden, twee per vakgebied.

Bezoek onze website voor meer informatie over de experimentele faciliteiten op de campus van Deltares.

Voor meer informatie over de aanbieding voor het MKB kunt de brochure en bijbehorende voorwaarden aan de linkerzijde van deze pagina downloaden.

Om u aan te melden download u PowerPoint template aan de linkerzijde van deze pagina. Deze kan u vervolgens invullen met informatie over uw onderneming en innovatie en stuurt u vervolgens op naar Bart van Westen (Bart.vanWesten@deltares.nl). Aanvragen kunnen worden ingediend tot 18 juni 2021.

We hopen innovatieve MKB-bedrijven te verwelkomen in onze experimentele testfaciliteiten en samen te werken aan innovatieve ontwikkelingen en oplossingen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij horen graag van u!